AH-64 Apache



Boeing firması tarafından üretilen Apache dünyanın en gelişmiş taarruz helikopteri olarak kabul edilmektedir. Başta Amerikan ordusu olmak üzere dünya çapında önemli kullanıcıları vardır. Bu güne kadar 2.200 adet üretilmiştir. Amerikan ordusu bu helikopterlerle şimdiye kadar toplam 4.2 milyon saatlik uçuş gerçekleştirmiştir.


Hedefin yerini tespit etmek ve takip etmek için üzerinde lazer ve kızılöterisi algılayıcı teknolojileri vardır. Pilot ve ateşleyicin kaskına monte edilmiş nişanga ile Helikopterin yönünü çevirmeye gerek olmaksızın baş hareketleri ile hedef işaretlenebilmektedir. Burunda yer alan 30mm'lik topu kaskta yer alan bu teknoloji ile hareket ettirilmektedir.



Ayrıca kanatta 70mm'lik güdümsüz roketler ile lazer güdümlü Hellfire füzelerini taşıyabilmektedir. Çok kuvvetli bir radara sahip olan Apache kendi yeri tespit edilmeden düşmanın yerini kolaylıkla tespit edebilmektedir. Çok sessiz çalışan motoru sayesinde gizlilik ve süpriz saldırı aşamalarında helikoptere avantaj sağlamaktadır.


Başlıca Özellikler
ModelAH-64
Takma AdıApache
Üretici FirmaBoeing
Personel 2kişi
Yolcu0kişi
Motor Tipi2 Turboşaft Motor
Motor Gücü1994kw
Motor Üreticisi General Electric
Azami Hız365km/h
Azami Servis Yüksekliği6400m
Azami Menzil476km
Ana Rotor Pervane Sayısı4adet
Boş Ağırlık5162kg

Comments